top of page

Acerca de

Frame 526_2x.png
Reco logo.png

Pressmeddelande: 7 februari 2024

Nytt samarbete mellan

Reco och Hitta.se

När varannan konsument litar lika mycket på recensioner som personliga rekommendationer stärker Hitta.se användarupplevelsen för flera miljoner svenskar genom att publicera 1,5 miljoner kundomdömen från Reco.

Forskning från 2023 visar att hela 91 procent litar lika mycket på omdömen online som personliga rekommendationer i åldrarna 18-34 år. Över hela åldersspannet litar varannan konsument lika mycket på omdömen som personliga rekommendationer från vänner och familjemedlemmar vilket är en mycket hög grad av påverkan.

 

För Hitta.se som varje vecka har miljoner besökare är det viktigt att hjälpa konsumenter att utvärdera och välja vilka företag som känns trygga att anlita. 

 

Genom partnerskapet med Reco publiceras 1,5 miljoner kundomdömen på Hitta.se för att hjälpa användarna att göra bättre val när de ska anlita tjänsteföretag. 

 

– Vi på Hitta.se har alltid värderat kraften av våra miljontals användare. Och genom det här partnerskapet förbättrar vi vår tjänst ytterligare och ger användarna den bästa möjliga informationen när de ska välja ut vilket företag de vill kontakta eller anlita, säger Niklas Grawé, VD på Hitta.se.

Tobias Basilius_VD_Reco_liggande.jpg

Tobias Basilius, VD på Reco

Niklas Grawé, VD på Hitta.se

Konsumentbeteende och vikten av omdömen 

 

Undersökningar visar att över 82 % av användarna läser kundomdömen när de tänker köpa en produkt eller tjänst. Omdömen påverkar inte bara köpbeslut utan bygger också förtroende mellan företag och kunder. Men för att omdömena ska vara trovärdiga och verkligen hjälpa användarna krävs det att de har samlats in på ett transparent sätt utan möjligheter för företagen att ändra, censurera eller manipulera sina omdömen om det egna företaget.

– Sedan 2007 har visionen med Reco varit att göra omdömen om företag tillgängliga och trovärdiga för alla. Och just trovärdighet och förtroende har varit Recos viktigaste ledord vilket såklart speglar alla våra omdömen som numera kommer att publiceras på både Hitta.se och Reco, säger Tobias Basilius, grundare av Reco.

Två väletablerade tjänster bygger gemensam användarnytta

 

Hitta.se som grundades 2004 och som firar sitt 20-årsjubileum i år, har etablerat sig som den största och mest pålitliga källan för lokal företagsinformation i Sverige. 

 

Reco har sedan starten 2007 jobbat med hög integritet för att alltid återge en uppriktig och transparent bild av företag på sajten. Med över 1.5 miljoner kundomdömen och över 40.000 rekommenderade företag har Reco blivit synonymt med transparens och trovärdighet.

Externa källor: 

LocaliQ, 90 Online Review Statistics That Will Blow Your Mind in, 2024”
BrightLocal, Local Consumer Review Survey, 2023
Psychological Science, Consumers are more likely to buy the product with more reviews, 2017

Om Reco.se

Reco är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen där kunder beskriver sina tidigare erfarenheter av olika företag. Med hög integritet och en ständig strävan efter objektivitet låter Reco.se tidigare kunder berätta vad de verkligen tycker om olika företag utan att censurera eller plocka bort omdömen när de är mindre fördelaktiga. 

 

Varje månad upptäcker och granskar ca 250.000 besökare vilka företag som levererar på kundernas förväntan innan de väljer att kontakta ett företag. Reco.se startade 2007 och har idag över 1 miljon kundomdömen spritt över ett 60-tal branscher.

Kontakt

Tobias Basilius

VD

press@reco.se

Är du kund och har frågor?
kontakta vår kundtjänst

Är du företag och vill börja samla in kundomdömen?
Be om en gratis rådgivning

bottom of page