Starta 60 dagar kostnadsfritt

MYT #2 Omdömen på nätet är fejk, eller?

Tillhör du de som tror att omdömen på nätet är fejk? Att det är företagare som skriver positivt om sitt eget företag och negativt om sina konkurrenter? I det här blogginlägget kommer vi gå igenom hur Reco.se säkerställer trovärdigheten i de omdömen som publiceras.
 

Eftersom kundomdömen har stor påverkan på hur konsumenter väljer företag finns det alltid en risk att företag på olika sätt försöker fuska sig till en fördelaktig position.

Det finns idag många olika plattformar som visar upp omdömen. Både större plattformar såsom Google och Facebook, men även mindre aktörer inom specifika branscher. På majoriteten av dessa plattformar är det svårt att veta hur väl man kan lita på de omdömen står.

82% uppgav att de har läst ett fejkat omdöme under 2019

 

Ett stort problem är att omdömen på många plattformar lämnas helt anonymt, utan någon verifiering att det faktiskt är en kund till företaget.

Oron många känner inför fejkade omdömen är således fullt förståelig.

Hur kan man säkerställa att det är riktiga kunder som lämnar omdömen?

 

Sedan 2007 har konsumenter hittat och anlitat företag på reco.se baserat på vad tidigare kunder tycker. Trovärdigheten i de kundomdömen som finns är därför av högsta prioritet.

Genom tydliga processer i insamlingen av kundomdömen och krav på legitimering med BankID säkerställer vi att det finns en verklig person bakom alla omdömen som publiceras på Reco.se.

Vi granskar omdömen löpande för att säkerställa riktigheten i det innehåll som publiceras på Reco.se. Vid en granskning måste personen som publicerat ett omdöme verifiera sin kundrelation genom att skicka in ett bevis som styrker sin relation till företaget.
 

Fuskande företag stängs av från möjligheten att samla in fler kundomdömen, reco markerar också att dessa företag har stängts av från tjänsten.

Kom igång med kundomdömen  Du får möjlighet att prova helt kostnadsfritt under 60 dagar Starta här

Senaste inlägg

Visa alla
Intervju med Brandfast: 2000 kundomdömen på Reco – vittnar om pålitlighet och hög kvalitet
Rekommenderat företag 9 år i rad - vad är hemligheten? Vi låter en av våra partners svara på hur han jobbar med omdömen