top of page
Reco logo.png

Sveriges mest rekommenderade mäklare Q3 2022

Reco presenterar Sveriges mest rekommenderade mäklare under Q3 2022. Listan grundar sig på

12.107 omdömen från köpare och säljare som gjort en bostadsaffär under kvartalet. För att lyckas samla in en sån omfattande mängd med verifierade kundomdömen har Reco frågat över 41.000 kunder till landets fastighetsmäklare.

Ladda gärna ner topp-100 listan av de mest rekommenderade mäklarna eller scrolla för att förstå varför Reco är den enda autentiska plattformen med verifierade kundomdömen.

Hämta pressrelease

Bara verifierade kunder är trovärdigt

För att uppnå ett trovärdig resultat har Reco fokuserat på att identifiera kunderna till mäklarna genom mäklarnas affärssystem. På så sätt har Reco kunnat verifiera kundrelationen mellan mäklaren och kunderna för att utesluta anonyma tyckare.

Både köpare och säljare tycker till

För att ge återge en objektiv bild av mäklaren kräver Reco att mäklaren ber både köpare och säljare om ett omdöme. Definitionen av att mäkla bygger på att båda parter är nöjda i slutänden, så även på Reco.

Mäklaren bedöms utifrån alla affärer

Eftersom Reco vet hur många affärer en mäklare har gjort under året vet vi också hur många köpare eller säljare mäklaren måste be om ett omdöme. Det hindrar mäklaren att välja bort sina mindre nöjda kunder eftersom det redovisas som “Andelen tillfrågade kunder”. Mäklarna med högst andel tillfrågade kunder rankas såklart högst i våra listor.

Många omdömen är bästa betyget

Med ett begränsat antal affärer under året blir mäklaren beroende av kundernas benägenhet att skriva ett omdöme. En skicklig mäklare har med andra ord en högre andel omdömen i relation till sina affärer.

Topp-10: Sveriges mest rekommenderade mäklare

"Sveriges mest rekommenderade mäklare är för mig en väldigt prestigefull och fantastisk utmärkelse.
 

Att få den i Q1, Q2 och Q3 från Sveriges största oberoende plattform för omdömen är för mig helt obegripligt. 
Jag hade kunnat få den i ett kvartal och de hade kunnat vara en slump. Att få den tre kvartal i rad får mig att verkligen förstå hur mycket mina kunder uppskattar mig och mitt jobb.

Kunder som kommer i kontakt med mig ser att jag tycker om mitt yrke och de speglar ofta betyget jag får tillbaka. Det ligger nog hand i hand. Att kunderna känner att jag vill hjälpa dom, inte att jag måste hjälpa dem."

Sebbe.jpg
MestTrovärdigSverige.png

Mest trovärdig Q3 2022

"Givetvis skickar jag ut Reco till alla mina köpare och säljare. Vissa får man ligga på lite innan de svarar, men de flesta skickar i väg ett svar efter de fått mejlet.

En mer transparent och ärlig bild om man tillfrågar alla sina kunder, kan man inte få. Är folk missnöjda så ska de skriva det, är de däremot nöjda ska de framföra det.

Jag har alltid med mig mitt Recopapper till mina intag, på så vis får säljarna bra med info på vad jag presterat senaste året”

image002.jpg
BästBetygSverige.png

Bäst betyg Q3 2022

"Att tilldelas utmärkelsen bäst betyg i Sverige känns verkligen hedrande! I den marknaden vi har just nu så har vi förutom fallande priser även säljare och köpare som känner oro och osäkerhet, kanske till och med vi mäklare ibland. Jag är väldigt ödmjuk inför att få hjälpa så många familjer och att de är så nöjda med mitt arbete. 

 

För mig är Reco en kvalitetsstämpel på att jag levererar åt mina kunder och att de får det dom betalar för. Vid mina kundmöten lägger jag mycket vikt vid att prata om förväntningar på mäklartjänsten och där blir Reco en naturlig del att lyfta in. Dels kunna visa upp tidigare omdömen men också uppmuntra mina potentiella uppdragsgivare att bli en del av mina omdömen där vi skapar en långsiktig relation.

 

Just nu är det viktigare än någonsin att vara närvarande och skapa trygghet. Allt säljs inte på löpande band längre och det krävs mer hantverk i processen. Tillgänglighet och engagemang är för mig A och O och jag tror att mina kunder ser mitt hårda arbete tack vare den löpande återkopplingen som är så viktig.

Fästpunkt 1
Topplistor 1:1

Om Reco.se

Reco är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen där kunder beskriver sina tidigare erfarenheter av olika företag. Med hög integritet och en ständig strävan efter objektivitet låter Reco.se tidigare kunder berätta vad de verkligen tycker om olika företag utan att censurera eller plocka bort omdömen när de är mindre fördelaktiga. 

 

Varje månad upptäcker och granskar ca 250.000 besökare vilka företag som levererar på kundernas förväntan innan de väljer att kontakta ett företag. Reco.se startade 2007 och har idag över 1 miljon kundomdömen spritt över ett 60-tal branscher.

Kontakt

Tobias Basilius

Grundare & VD

press@reco.se

Är du kund och har frågor?
kontakta vår kundtjänst.

Är du företag och vill börja samla in kundomdömen?
Be om en gratis rådgivning

bottom of page